Tecfidera goedgekeurd voor MS

Het geneesmiddel Tecfidera® (dimethylfumaraat) is door de Europese Commissie goedgekeurd voor de behandeling van patiënten met relapsing-remitting multipele sclerose (RRMS), de meest voorkomende vorm van multipele sclerose (MS). Het middel wordt in de komende weken in de eerste EU-landen op de markt gebracht door Biogen Idec, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Aan de EC-goedkeuring ging een langdurig klinisch ontwikkelingsprogramma vooraf, dat meerdere onderzoeken omvatte. De studies tonen aan dat dimethylfumaraat leidt tot vermindering van relapses en van het ontstaan van hersenlaesies. Ook leidt het tot vertraging van de invaliditeitsprogressie. Daarnaast toonden de studies aan dat het middel veilig is en goed te verdragen.

Vanaf september 2013 werden wereldwijd ongeveer 35.000 patiënten behandeld met Tecfidera. George A. Scangos, CEO van Biogen Idec: ‘We hebben gezien dat Tecfidera, in de landen waar dit middel beschikbaar is, een rol van betekenis speelt bij de vooruitgang van de behandeling voor MS. We zijn dan ook verheugd dat het middel nu ook in Europa is toegelaten.’

Bron: Nationale Zorggids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.