Geheugen

Cognitieve gebreken:
Cognitie verwijst naar een aantal van de hogere hersenfuncties zoals ons vermogen tot het gebruik van taal, rekenen, geheugen, het uitvoeren van complexe taken zoals planning en probleemoplossing, het verwerken van informatie en ruimtelijke perceptie.

Cognitieve gebreken bij MS hebben invloed op concentratie, conceptueel redeneren, ruimtelijke perceptie en geheugen. Geheugenverlies is het meest voorkomende cognitieve symptoom bij MS.

Naar mijn mening gaan mensen hier iets te makkelijk mee om en weten eigenlijk niet wat er in het hoofd omgaat van de MS patiënt.

NOTE: Mensen, herinner jezelf eraan dat een MS-patiënt dit niet doet om jouw te pesten maar omdat dat stukje geheugen er nu even niet is. Ja, dat stukje kon er gister wel zijn maar nu niet meer!! Heel raar, wij snappen het zelf ook niet!

Opmerkingen/grapjes van: Owja, lekker makkelijk!! En met een ondertoontje, jaja…. ZIJN WIJ NIET VAN GEDIEND!!! Dat is misschien voor jouw grappig maar niet voor de MS patiënt die er dagelijks mee moet dealen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.