MS en biologisch eten!

Ok, er is voor mij duidelijk dat biologisch eten zeker effect heeft op je gezondheid.

Ik heb inmiddels een aantal MS patiënten gesproken en mij is duidelijk dat als je MS hebt (en volgens mij ook andere chronische aandoeningen) dat het het waard is om over te stappen op biologisch eten en drinken. Als je MS hebt, kan je het niet genezen maar wel significant verminderen door gezonder te gaan leven. Ik ben vorig jaar begonnen om meer biologische producten in huis te halen. En nee, het is niet ALTIJD veel duurder, er zijn nu echt wel heel veel supermarkten die hun assortiment van biologische producten uitbreiden. Je moet alleen wel weten waar je waar wat moet halen. En het er voor over hebben.

De vermoeidheid bij MS speelt daar natuurlijk ook best een rol in maar een goeie tip: Stop is met melk producten!

Lactose vermoeid namelijk je darmen. Dus we hebben nu de optie om over te stappen op soja producten en Biogarde. Je zou zeggen dat biogarde ook een melkproduct is, dat is ook zo alleen omdat het rechts gedraaid is, halen de des betreffende bacteriën de lactose eruit. Dit kan je dus gewoon eten. Dan heb je roer en stand. Roer lijkt op yoghurt en stand meer op kwark. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar stand. Deze producten kosten ongeveer 0.50 eurocent per liter, dus niet echt duur en vaak dus nog goedkoper dan gewone melkproducten. Dan heb je ook dus nog de sojaproducten maar die zijn over het algemeen een stuk duurder. Probeer het is, het is het echt waard!

Mensen denken vaak dat als ze “verse” groenten halen bij de vers afdeling van de supermarkt, dat ze goed bezig zijn. Maar dat is niet helemaal waar. Vers lijkt misschien vers maar dat komt alleen maar door de bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden. Dus eigenlijk zit je dus gewoon een bord bestrijdingsmiddelen te eten! Lekker joh! 😉 Dan is het misschien nog beter om gewoon diepvriesproducten klaar te maken en te eten dan dat je het lekker “vers” in de supermarkt haalt.

Steeds meer mensen ontwikkelen allergieen voor groentes en fruit. Dat kan mede veroorzaakt zijn door bestrijdingsmiddelen. Als je die al je hele leven
nuttigt kan je daar een allergie tegen ontwikkelen. Pak ’s wat bio fruit en groente.

 

 

 

2 reacties op “MS en biologisch eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.