2e acupunctuur behandeling

Teek19 juni 2018 had ik mijn tweede acupunctuur behandeling bij Remko Lieshout. De resultaten van de eerste behandeling zijn spectaculair te noemen! Ik kreeg van Remko een combinatie mee van tincturen en vitamine welke ik elke dag moet nemen. In totaal 6 stuks, Sarsa parilla, Artemissia Annua, Hypericum Ginko Eleuth, vitamine B12 methylcobalamine en Serra Peptase.

Start behandeling

Op woensdag had ik alle supplementen die Remko had voorgeschreven binnen en ben ik begonnen met innemen. Remko had geadviseerd om de dosering rustig op te bouwen, dus werkte ik in 3 dagen naar voorgeschreven dosering toe. Donderdag merkte ik al direct dat mijn handen minder trilden. Vrijdag kon ik opeens mijn benen weer over elkaar doen (dat ging al maanden niet meer). Daarnaast merkte ik ook tijdens het lopen (achter de rollator) dat ik makkelijker grotere passen kon zetten. Elke dag werd zo een feestje. In plaats van alleen maar maanden lang achteruitgang was er nu elke dag iets wat ik wel weer kon. Ook cognitief merk ik verbetering. Het kost minder moeite om dingen te onthouden en ik kan dingen weer beter volgen.

Aandachtspunten tweede behandeling

Remko is erg tevreden met de resultaten tot nu toe. Hij begint nu met de eerste acupunctuur behandeling. Na wat kort onderzoek zet hij drie naaldjes. Twee in mijn rechterpols en eentje in mijn linker scheenbeen. Energie die hij hiermee stimuleert is de milt-energie (aanmaak myeline), de lever-energie (afweersysteem) en eentje voor de nier-energie. Daarnaast bespreek ik met Remko mijn spasms waar ik veel last van heb. Ze zaten voorheen met name in mijn benen, maar nu lijkt het alsof ze naar mijn rug optrekken. Remko geeft aan dat hij hier een apart mengsel voor kan maken wat ik dan ook dagelijks moet innemen.

Eetstijl

Tijdens deze tweede behandeling bespreken we verschillende diëten en eetstijlen. Ik geef aan dat ik heel graag advies wil op het gebied van voedsel/eten. Als iets in het belang is van mijn behandeling, dan pas ik dit natuurlijk graag toe op mijn eetstijl. In het verleden heb ik al veel verschillende dieten geprobeerd zoals biologisch, vegetarisch, Paleo en allerlei verschillende vitamines zoals C, D en K en extra supplementen zoals calcium, cayenne, etc. Soms met een beetje resultaat, maar helaas nooit echt serieus verbetering.
Remko bekijkt op mijn verzoek of er misschien een gluten intolerantie is. Een echt intolerantie is er niet, maar mijn lichaam reageert inderdaad niet heel goed op gluten, gierst en haver. Die kan ik dus beter laten staan.
Ik bespreek met hem een dieet wat ik gezien heb, speciaal tegen MS: het OMS(Overcome MS van George Jellinek). Op internet zijn veel verhalen te lezen van mensen die er bijzonder goede resultaten mee bereiken. Remko kent het dieet niet en vraagt of ik er een samenvatting van kan sturen. Dan kan hij kijken of het ook wellicht iets voor mij is. Ook kwamen het Evers-dieet en het essentiele vetzuren dieet nog even ter sprake in relatie tot behandeling MS.

De volgende afspraak

De volgende afspraak is in juli. Ik hoop dat er dan wederom wat progressie is te zien in de huidige verbeteringen. Misschien kan ik op termijn zelfs de rollator en de rolstoel opbergen en weer gewoon lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.